Schrijver dezes

Sinds mijn vroegste jeugd eigenlijk al, en het zal wel duren tot aan mijn dood, is lezen mijn belangrijkste hobby. Op de eerste plaats poëzie en ego-documenten (biografieën, autobiografieën, dagboeken, brieven) maar ook cultuurhistorische werken in de breedste zin, o.m. ook over vrijmetselarij. Romans veel minder dan vroeger, ik volg enkel nog enkele romanschrijvers die me bijzonder interesseren

Met die opgestapelde lectuur heb ik lang niets gedaan. Maar eind 1999 ben ik over de poëzie van Jan G. Elburg beginnen schrijven onder leiding van wijlen Michel Bartosik (VUB). Dit leidde tot een doctoraat in 2002 met als titel « Ik hoop dat ik stoor » – De Poëzie van Jan G. Elburg (1919-1992). En nu leef ik me uit in deze blog.

Parijs, SeineLangs de Seine

MainradwegOp de fiets langs de Main

Boekenwinkel langs de Mainradweg

Verder luister ik graag naar allerlei soorten muziek (geen echte voorkeur) en ga ik graag naar tentoonstellingen. In tegenstelling tot de letterkunde (waarvan ik mij toch wel een kenner durf noemen) ben ik op de gebieden muziek en plastische kunsten totaal ongeschoold, vandaar dat ik naar alles kan luisteren en naar alles kan kijken; ik ga daarbij op mijn gevoel af, maar weiger meestal waardeoordelen te vellen, en zeker geen definitieve. Uiteindelijk lijkt op deze gebieden me alles in laatste instantie subjectief, en bestaat er geen objectieve schoonheid, hoogstens een consensus over wat dat zou kunnen zijn.

Tenslotte houd ik er nog van om door de stad te zwerven en het kleinsteedse gedoe een beetje aan te kijken; of enkele uurtjes in een kroeg te gaan zitten, om een beetje te lezen bij pot en pint of om een beetje te babbelen.

Delen:
Share