Duitse wesp

| Geen reacties

Gelezen in een oud nummer van een mij verder onbekend anecdotenblaadje, dat Quest heet: ook werksters van bijen- en wespenkolonies leggen wel degelijk eitjes, alleen worden die geroofd door de koningin of andere werksters. En het artikeltje vervolgt: “Hoe strikter dit regime, hoe minder vrouwtjes stiekem illegale eitjes leggen.  De meest gevreesde eierpatrouilles ontdekten de biologen bij, jawel, de Duitse wesp. Die vindt en verwijdert alle illegale eitjes. Werksters worden hiervan zo moedeloos dat nog maar 2 procent een poging waagt om stiekem moeder te worden.” (Einde citaat)

Hopeloos, jawel. Of zou er geen verwantschap bestaan tussen Duitse wesp en Duitsers tout court?!

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Share

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


twee + zeventien =