09.04.15 – Geert Noels en Willem Elias

| Geen reacties

Geert Noels – van beroep: sterrenwichelaar, koffiedikkijker en wichelroedeloper – heeft gemeend om naar aanleiding van de ‘zaak’ – eerder de spreekwoordelijke storm in het al even spreekwoordelijke glas water – Willem Elias te moeten uithalen naar de vrijmetselarij.

Of Willem Elias, die ervan beschuldigd wordt vrijmetselaar te zijn en zodoende van daaruit bescherming te genieten, dat inderdaad is, weet ik niet, en het laat me overigens siberisch koud.

Wel lijkt het erop dat Geert Noels zijn vak totaal niet beheerst: zijn sterren zijn onzichtbaar door de vele nevels en wolken ervoor, vooral afkomstig uit zijn eigen kop, op zijn koffiedik staat de schimmel zo hoog dat hij hem aan zijn kin zou kunnen plakken bij wijze van baard, en zijn wichelroede wijst alle mogelijke kanten op zodat de loper naar alle richtingen getrokken wordt.

De vrijmetselarij, aldus Noels, zou overal haar mannetjes (en de vrouwtjes, Noels?) op topfuncties plaatsen om zodoende overal macht te verwerven, ja, de totale macht zelfs.

Noels stelt zich met deze op absoluut niets gebaseerde bewering in een lange traditie, die goed begonnen is in de 19de eeuw, en haar hoogtepunt bereikte in de 20ste eeuw. Ook voordien waren er al heel wat anti-maçonnieke geschriften, voornamelijk vanuit de katholieke kerk, maar die waren nog eerder van ideologische aard.

De traditie van Noels kan men leren kennen uit de boeken van Wichtl, Schwarz-Bostunitsch, Ludendorff natuurlijk, en bij ons bv. Schwier en Ouwerx. Allemaal voorlopers van de nazi’s, zelf hele of halve nazi’s of collaborateurs met de bezettende nazi’s. Een zeer fraai gezelschap!

Is dat enkel aan domheid van Noels te wijten? Ik vrees van niet. Noels is een van de duidelijkste exponenten van het extreemste liberalisme. En waar men van het fascisme van de jaren twintig tot veertig van de vorige eeuw stellen kan dat het in zeker opzicht socialistisch was, dan is het hedendaagse fascisme daarentegen door en door liberaal. De kern blijft daarbij altijd gelijk: elke politiek wordt gevoerd in het voordeel van de enkele procenten economische machthebbers, en de rest mag à la limite verrekken.

Overigens ‘vergeet’ Noels een belangrijk iets: vrijmetselaren werken niet alleen; zij hebben de hulp van joden en communisten (soms ook van jezuïeten) om hun subversief werk te verrichten. Durft hij die niet meer noemen, of hoe zit dat?

Voor sommige mensen zou je de schandpaal opnieuw moeten invoeren.

Propagandaposter tijdens het bewind van Mussolini

Propagandaposter tijdens het bewind van Mussolini

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Share

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


achttien − vijftien =