26.01.15 – Griekenland

| Geen reacties

Vreemd en bevreemdend: die heisa in de hele pers rond de verkiezingen in Griekenland.

Dat de bevolking daar (maar evenzeer in andere landen van Europa) kotst en schijt op de gangsters van de EU en het dito crapuul van het IMF, om dat te beseffen heb je geen verkiezingen nodig.

Maar ik vrees wel dat er aardig wat gedesillusioneerd gaan zijn; en de volgende keer zullen die dan wellicht op Gouden Dageraad stemmen, wat de EU-bonzen uiteraard goed zal uitkomen. Maar wat zal er volgens mij dan gebeuren? Even in mijn kristallen bol kijken.

Eerst zal men proberen de partij van Tsipras kapot te onderhandelen. Gelet op het feit dat Tsipras in feite een sociaal-democraat is, zal dat misschien wel lukken. Ze zullen proberen hem enkele rotte of keiharde, oneetbare brokken toe te gooien en hem zo te paaien, maar het zal er natuurlijk van af hangen welke brokken dat zijn, en vooral of hij enigszins kans zal zien die aan zijn achterban te verkopen. Na wat men de Griekse bevolking heeft aangedaan, zal die kans toch wel eerder klein zijn.

griekenlandGesteld dus dat Tsipras daar niet op in gaat, gewoon omdat hij dat niet kan zonder zichzelf voor eeuwig onsterfelijk belachelijk te maken. Hij zet door met zijn plannen. Dan zullen de voornoemde gangsters alles, maar dan ook alles in het werk stellen om Griekenland te boycotten en om de toestand nog veel erger te maken dan hij zo al is. Maar Tsipras zou dan wellicht voor leningen kunnen aankloppen bij andere, niet-Europese landen. China of zo? Het zou wellicht een goede zet kunnen zijn. Maar of dat de pogingen van de EU om Griekenland nog kapotter te maken zal kunnen tegenhouden?

Een andere goeie zet zou kunnen zijn (maar ik weet niet of dat technisch mogelijk is): uit de EU stappen en de euro behouden. Dat is een puur politieke beslissing, en als Griekenland opnieuw onafhankelijk wordt, kan het vrij een munt invoeren. En niets belet dat dat de euro zou zijn. Een mooie neus aan de moffen en hun handlangers. Als dat kan natuurlijk.

Nee, alles zullen ze doen om Griekenland dieper op de knieën te krijgen en voor eeuwig en altijd te onderwerpen aan hun dictaten. Tenzij Tsipras toegeeft natuurlijk.

En als hij dat niet doet, houdt de NATO nog altijd wel enkele kolonels achter hand – om de democratie te redden.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Share

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


17 − 16 =